+420 723 032 597 [email protected]
Služby Ceník Vybavení Náš tým

Michal Pokorný

OCR trénink

Běžecký trénink

Kondiční trénink

Silový trénink

Fitness Racing

Michal je v první řadě autor celého konceptu a zároveň spolumajitel Tvého Gymu. V řadě druhé potom také osobní trenér se zaměřením na OCR závody a Fitness racing / hybridní fitness.

“Od roku 2013 do roku 2022 jsem se aktivně věnoval OCR závodům (především Spartan závodům), kterých mám k dnešnímu dni na kontě více než 50 na výkonnostní úrovni. Také jsem zakladatel druhé nejstarší tréninkové skupiny Spartan Race Training Group KOLÍN, zakladatel nyní již bohužel mrtvého projektu Spartantraining.cz, který se zaměřoval na přípravu na OCR závody a pod kterým jsem napsal tréninkový e-book, kterého se prodalo více jak 500 kusů a nyní už jsem pouze a jen osobním trenérem se specializací na OCR a nově i Fitness racing / hybridní fitness závody, kterým se dosud naplno věnuji. Také jsem autorem předmluvy k oficiálnímu českému vydání spartanské bible “Spartan Up!“.

To vše a mnohem více jsem stihl zvládnout za pouhé 4 roky. Do té doby jsem totiž žil v neprostupné bublině své komfortní zóny, měl sedavé zaměstnání, které mě postupně (za)ubíjelo (Bechtěrevova choroba II. stupně) a něco kolem 20 kil nadváhy. V době, kdy jsem trpěl nesnesitelnými bolestmi, nebyl schopen uběhnout 5 kilometrů v kuse, udělat 30 angličáků naráz, přitáhnout se na hrazdě, či vyběhnout po schodech do 3. patra, aniž bych poté úplně neodpadl, se ovšem v ČR objevil nový fenomén jménem Spartan Race, který mi kompletně změnil život. Od té doby se u mě událo více změn, než za 27 let předtím. Změnil jsem své životní priority, přístupy i návyky. Začalo to výpovědí v zaměstnání, na kterou jsem navázal trenérským kurzem zakončeným celkem čtyřmi trenérskými licencemi. Kompletně jsem změnil svůj dosavadní přístup k pohybu, cvičení, stravování, léčbě nemoci i životu a začal dělat to, co mě opravdu baví a naplňuje. Výsledek? Od roku 2013 je ze mě zcela jiný člověk jak po fyzické, psychické ale i zdravotní stránce, pro kterého je nyní jakákoliv překážka v osobním, profesním nebo sportovním životě jen další výzvou k jejímu překonání a tento svůj životní postoj se snažím předávat svým svěřencům i klientům!

Slovo “nejde” pro mě přestalo existovat ve všech rovinách stejně jako fakt, že již nedělám věci, které prostě dělat nechci.”